تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

این سایت به طور تخصصی برای دانشجویان،کارآفرینان،صاحبان مشاغل و فعالان صنایع غذایی میباشد.


دسته بندی سایت


پر بازدید ترین های فورکیا

برچسب های مهم

آمار بازدید سایت

پیوند ها

نظرسنجی سایت

چه منابعی بیشتر مورد نیاز شماست که به آن دسترسی ندارید؟

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 22
  • بازدید دیروز : 16
  • بازدید کل : 104071

پيشگيري از بروز حملات نقرس، نوشيدن روزانه هشت ليوان آب ضروري است


به منظور پيشگيري از بروز حملات نقرس، نوشيدن روزانه هشت ليوان آب ضروري است.
نکات زير را به خاطر بسپاريد:

با نوشيدن آب فراوان، مانع از پيشرفت بيماري نقرس شويد؛

نوشيدن فراوان مايعات به مقدار زياد به دفع مازاد اسيد اوريک که به بدن آسيب مي رساند، کمک مي کند. پزشکان و متخصصان تغذيه مصرف آب را توصيه مي کنند. آنان معتقدند مشکل بسياري از افراد تنها از عدم نوشيدن آب به مقدار کافي ناشي مي شود. براي دست يابي به بهترين نتيجه روزي شش تا هشت ليوان آب بنوشيد.
بروز بيماري نقرس ناگهاني است و ممکن است فرد در کمال سلامت شب به خواب رود و هنگامي که از خواب بيدار مي شود احساس درد و تورم در مفصل و شصت پا کند. يعني بدين ترتيب حمله نقرس آغاز مي شود و انسان را به مدت چند روز يا چند هفته رنج مي دهد و چنان چه درمان انجام نگيرد، به خرابي کامل مفصل منجر مي شود.
نوشيدن آب به طور منظم و مرتب نه تنها از کم آبي بدن جلوگيري مي کند، بلکه بيشتر مواد زائد از جمله اسيد اوريک را به راحتي از بدن بيرون مي فرستد. به علاوه با نوشيدن آب به مقدار زياد، احتمال تشديد سنگ کليه که بيماران نقرسي مستعد ابتلا به آن هستند کاهش مي يابد. سعي کنيد آب با پياده روي اجازه تشکيل رسوبي بلورهاي اسيد اوريک را در مفاصل ندهيد؛
پياده روي در پيشگيري از بروز نقرس موثر است. بيماران مبتلا به اسيد اوريک (نقرس، درد مفاصل و عضلات) مي توانند با انجام پياده روي منظم و مرتب در طول هفته، از رسوب بلورهاي اسيد اوريک در مفاصل و رباط ها (تاندون ها) جلوگيري کرده و از درد و عوارض ديگر رهايي يابند. در حقيقت پياده روي از ايجاد اين رسوب ها در مفاصل و تاندون ها جلوگيري مي نمايد.
سيب بخوريد تا مبتلا به نقرس نشويد؛

مصرف سيب به عنوان يکي از بهترين درمان هاي طبيعي نقرس شناخته شده است. در بعضي از نقاط جهان که افراد بيشتر از ميوه و سبزي و به ويژه سيب تغذيه مي کنند و اين مواد قسمت بيشتر تغذيه آنان را تشکيل مي دهد، مشاهده شده که ميزان ابتلا به التهاب مفاصل از جمله بيماري نقرس کمتر است. برعکس در حدود 70 درصد کساني که در کشورهاي پيشرفته و صنعتي زندگي مي کنند و غذاهاي گوشتي و پر چرب مي خورند، از التهاب و درد مفاصل رنج مي برند که البته اين امر تصادفي نيست. سيب داراي اسيد ماليک مي باشد که باعث خنثي کردن اثر اسيد اوريک مي گردد. بهتر است که بعد از هر وعده غذا يک عدد سيب مصرف شود.
با خودداري از مصرف خودسرانه ويتامين ها و مکمل هاي غذايي، نقرس را زمين گير کنيد؛

پزشکان و کارشناسان تغذيه توصيه مي کنند که در مصرف ويتامين ها احتياط کنيد؛ چه مصرف زياد مواد غذايي خاصي مي تواند موجب تشديد نقرس گردد. به ويژه مصرف زياد نياسين (اسيد نيکوتينيک) و ويتامين «آ» ممکن است موجب بروز بيماري نقرس شود. از زياد مصرف کردن ويتامين «ث» بپرهيزيد؛ چه اين ويتامين افزايش دهنده توليد اسيد اوريک است. هم چنين در مصرف کردن ويتامين «ب 3» زياده روي نشود؛ چه نياسين جلوي خروج اسيد اوريک را از بدن مي گيرد. از مصرف خودسرانه مکمل هاي آهن جدا بپرهيزيد. زيادي آهن در خون باعث ورود اسيد اوريک در مفاصل مي شود. قبل از افزايش ميزان مصرف ويتامين ها با پزشک خود مشورت نماييد.
با مصرف آلبالو و گيلاس در جلوگيري از بروز نقرس پيش قدم شويد؛

آلبالو و گيلاس، ميوه هاي هسته داري هستند که از بسياري جهات شبيه به يکديگر بوده ولي از نظر بعضي خواص متفاوت مي باشند. آلبالو و گيلاس از ميوه هايي هستند که در جلوگيري از بروز بيماري نقرس نقش مهمي دارند. هم چنين اين ميوه ها براي کاهش درد مفاصل، رماتيسم و نقرس بسيار مفيد هستند. گيلاس و آلبالو مقدار اسيد اوريک را که در نقرسي ها بالاست، کاهش مي دهد.
هنگام حملات نقرس، مقداري گيلاس خشک بجويد. پژوهشگران معتقدند چنان چه فرد مبتلا به حملات نقرس روزي 25 تا 30 دانه آلبالو يا گيلاس بخورد، درد و تورم مفصل کاهش مي يابد. بعضي کارشناسان بر اين باورند که گيلاس به اندازه داروهاي ضد درد براي تسکين درد مفيد است؛ چه علاوه بر آن که درد و تورم را کاهش مي دهد هيچ گونه عارضه جانبي ندارد.
کارشناسان آزمايشگاهي نشان داده اند که در ترکيبات گيلاس ماده اي است که به گيلاس رنگ قرمز مي دهد و مانع ترشح پروستاگلاندين (عنصر ايجاد کننده ورم) در بدن مي شود. هنگامي که ورم کم مي شود مسلماً درد هم کمتر خواهد شد. در ضمن ثابت شده که گيلاس خشک مقادير بيشتري از اين ماده را داراست.
با مصرف تخمه کدو دردهاي مفاصل را کاهش دهيد؛

تجربيات مختلف نشان داده است اضافه کردن روغن تخمه کدو به برنامه رژيم غذايي روزانه، دردهاي التهاب مفاصل را کم مي کند؛ چه درون تخمه کدو امگا 6 و امگا 3 وجود دارد که با التهاب مفاصل مبارزه مي کند.
براي کنترل فشار خون از روش هاي طبيعي کمک بگيريد؛

چنان چه علاوه بر بيماري نقرس به فشار خون بالا نيز دچار هستيد، مشکل تان مضاعف خواهد بود. علت آن است که داروهايي که
جهت پايين آوردن فشار خون تجويز مي شوند (مانند داروهاي مدر) در حقيقت باعث افزايش مقدار اسيد اوريک مي گردند. بنابراين عاقلانه است براي کاهش فشار خون از روش هاي طبيعي استفاده نماييد مقدار نمک مصرفي خود را کاهش دهيد. از وزن اضافي بکاهيد و به طور منظم ورزش کنيد. اما پيش از مشورت با پزشک، هرگز مصرف داروهاي فشار خون را قطع نکنيد.
مهماني چاي سبز بدهيد؛

يک راه ديگر براي رساندن مايعات کافي به بدن مصرف چاي هاي گياهي است. اين چاي ها فاقد کافئين و کالري اند. برخي پزشکان بومادران، ميوه گل سرخ و نعناع را نيز توصيه مي کنند. گياهان را به روش معمول دم کرده و مرتب مصرف نماييد.
بر اساس مطالعات و پژوهش هاي انجام شده در رابطه با بيماري هاي التهاب مفاصل مشخص شده است که زنجبيل و زردچوبه دو عامل موثر طبيعي و پيامدهاي آن هستند. در هر دوي اين مواد غذايي، ماده اي وجود دارد که خواص ضد اکسيدان دارند. مطالعات نشان داده اند که اين ماده بهتر از داروهاي ضد درد مانند ايبوپروفين عمل مي کند. چنان چه مي خواهيد از خواص زردچوبه و زنجبيل بهره مند شويد، يک فنجان چاي زنجبيل بنوشيد يا اندکي زردچوبه به غذا اضافه کنيد.
با چاقي مبارزه کنيد؛

وزن خود را مناسب و ثابت نگه داريد. چنان چه اضافه وزن داريد، وزن خود را کم کنيد. اما براي کاهش سريع وزن نبايد گرسنه بمانيد يا کم خوري کنيد؛ کاهش سريع وزن باعث افزايش اسيد اوريک و به دنبال آن بدتر شدن نقرس مي گردد. حداکثر کاهش وزن مجاز 500 گرم در هفته مي باشد.
يک توصيه کلي!

ضروي است از مصرف غذاهاي سرشار از پورين خودداري شود. بيماران مبتلا به نقرس بايد از خوردن اين غذاها کاملاً پرهيز کنند: کله ماهي، گوشت قرمز، مارچوبه، کالباس، سوسيس، انواع ساردين، کنسروها، کله پاچه، دل، جگر، قارچ، غذاهاي سرخ شده، آجيل بو داده، سبزي جات سبز مانند اسفناج، حبوبات به ويژه عدس، ماهي (مانند ماهي کولي)، بادمجان، آب گوشت، غذاهاي سنگين چرب، شيريني ها. اين بيماران بايد سعي کنند غذاهايي که مصرف مي کنند به شکل بخارپز و يا کبابي و يا در فر پخته شده باشد.
غذاهاي کم پورين عبارت اند از: نان، غلات، برنج، ميوه جات و آب آن مانند گيلاس، توت فرنگي، موز، پرتقال و ديگر انواع ميوه ها، لبنيات کم چربي، شربت، شيريني، ژله، چاي، قهوه، شکلات، غذاهاي حاوي اسيد چرب ضروري مانند تن ماهي، ماهي آزاد، فندق، گردو، روغن زيتون، روغن کانولا.
غذاهاي داراي پورين متوسط که بايد به ميزان متعادل از آن ها استفاده شوند عبارت اند از بلغور، سبوس گندم، جوانه گندم، حبوبات خشک، و عدس (يک فنجان پخته). غذاهاي سرشار از پورين که بايد از خوردن آن ها اجتناب گردند عبارت اند از غذاهاي پروتييني مانند جگر، قلوه، مغز، گوشت غاز و ماهي شور.
با آب سبزي جات آشتي کنيد.

  انتشار : ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 172

برچسب های مهم


مطالب تصادفی

  • روش صنعتی  تولید بستنی
  • اصول حرارت دهی اهمیک
  • پلاسمای سرد اتمسفری
  • جزوه آزمایشگاه قند
  • صنعت حلال و فراورده های گوشتی

تهران خیابان فاطمی کوچه پرویز روشن پلاک 20

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد